Informatie

NOVA

Nova is een Color Guardvereniging uit Drachten. In juli 2012 werd de vereniging opgericht en sindsdien doen ze elk jaar mee aan de Winter Guardcompetitie van Color Guard Nederland. In de afgelopen jaren heeft Nova al mooie resultaten behaald en doen ze met drie units mee aan de wedstrijden.

In 2013 werden de toenmalige Prep Class Nederlands Kampioen en promoveerden zij naar de Regional A Class. Hier werden ze vorig jaar nog vierde. Binnen de jeugd zijn er twee klasses, de Kids en de Junioren en zij werken samen met De Marko’s uit Burgum.

WAT IS COLOR GUARD

In de zomer zien we color guard vooral buiten, tijdens shows van showbands of tijdens een streetparade. Bij een groep blazers en/of slagwerkers loopt vaak een color guardgroep voorop met vlaggen. In het winterseizoen is er een indoor competitie voor deze groepen en hier doet Nova ook aan mee. Wij maken prachtige shows op muziek, waarbij we gebruik maken van vlaggen, rifles en sabres. En daarnaast is dans, acteren en teamwork heel erg belangrijk. Al deze verschillende disciplines, maken samen een prachtige show.

COLOR GUARD NEDERLAND EN DE WEDSTRIJDEN

Color Guard Nederland (CGN) is de organisator van de Winter Guardcompetitie. Deze competitie begint in januari en eindigt eind maart. Het seizoen bestaat uit meerdere contests (wedstrijden) en aan het einde zijn de Nederlandse Kampioenschappen. Deze kampioenschappen zijn altijd een groot feest met honderden bezoeker. Tijdens de contests worden de units gejureerd door vijf juryleden. Zij letten op het totale programma, de dans en bewegingen en wat de leden doen met de vlaggen.

Klik hier voor de website van CGN!

DSC_0039